Nadal: Raonić je vrlo dobar i biće teško protiv njega

Prvi igrač svijeta bez problema u četvrtfinalu

Nadal: Raonić je vrlo dobar i biće teško protiv njega

Prvi igrač svijeta Rafael Nadal bio ej zadovoljan igrom u meču protiv Fabija Fogninija. Nadal je slavio sa 2-0 u setovima za plasman u četvrtfinale Mastersa u Miamiju.

"U prva tri meča sam uspio da nađem pravi ritam na terenu, igrao sam agresivno, bez grešaka, tako da je ovo bio zaista čudan meč. Žao mi je Fabija, ne znam kako tačno da se izrazim, poslije meča kakav je imao dan ranije nije mu bilo lako. Ali, ja sam uspio da iskoristim situaciju, uprkos jakom vjetru", kazao je Rafa.

Španac će u četvrtfinalu igrati protiv Miloša Raonića. Rafa kaže da će to biti težak meč, ali da zna recept kako pobijediti Kanađanina.

"On je veoma težak protivnik, neko sa kim baš i ne želite da se sastanete. Odlično servira, među najboljima na svijetu je na tom polju i može da odigra veoma agresivno na riternu jer ne osjeća veliki pritisak na svom riternu upravo zbog servisa. Moram dobro da serviram, da budem fokusiran i da ga natjeram da se kreće i tako stvorim prednost", zaključio je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.