Nadal razbio Kyrgiosa za drugu titulu u Pekingu
Foto: EPA

Španac furiozan

Nadal razbio Kyrgiosa za drugu titulu u Pekingu

E. Škorić

Španski teniser Rafael Nadal je u Pekingu stigao do novog naslova.

Rafa je u polufinalu u tri seta pobijedio Grigora Dimitrova, pa se očekivalo da će imati problema u finalu protiv Nicka Kyrgiosa.

Ipak, nervozni Australac mogoa je samo da uživa u igri Nadala i da mu se na kraju nakloni i aplaudira mu na nevjerovatnoj predstavi.

Prvi teniser svijeta je s lakoćom stigao do pobjede. U prvom setu je slavio sa 6:2, dok je u drugom setu Kyrgios teško stigao do utješnog gema.

Za Rafu je ovo bila druga titula u Pekingu. U ovoj sezoni je igrao devet finala i osvojio šest titula, a ujedno je u seriji od čak 12 pobjeda. 

ATP Peking, finale:
Nadal - Kyrgios 6:2, 6:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi