Nadal razbio Murraya za novo finale Roland Garrosa
Foto: EPA

Peto uzastopno finale

Nadal razbio Murraya za novo finale Roland Garrosa

M. Šljivak

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Roland Garrosa. Prvi reket svijeta s uvjerljivih je 3:0 (6:3, 6:2, 6:1) u polufinalnom meču savladao Britanca Andyja Murraya.

Do petog uzastopnog finala (četiri titule) na Roland Garrosu Španac je stigao bez većih problema. Murray nije dorastao protivnik fantastičnom Nadalu, koji je dominantno slavio u ovom meču.

Već u drugom gemu prvog seta Nadal je napravio break. Bez većih problema ga je do kraja sačuvao, te je osvojio prvi set sa 6:3.

Još uvjerljiviji je bio u drugom setu. Break je napravio u trećem i sedmom gemu, pa je i drugi set dobio sa 6:2. 

Dominantno je Nadal završio ovaj meč. Treći set je donio tri breaka i sigurnu pobjedu od 3:0 za duel s Novakom Đokovićem u finalu.

Roland Garros, polufinale:

Nadal - Murray 3:0 (6:3, 6:2, 6:1)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.