Nadal: Samo da ne bude povreda naredne godine

Rafa se još uvijek nije vratio na teren

Nadal: Samo da ne bude povreda naredne godine

Rafael Nadal je posljednji meč odigrao u četvrtfinalu Basela. Nakon poraza od Borne Čorića odlučio je ići na operaciju slijepog crijeva. Tačnije priča se završila ove godine sa slijepim crijevom.

Počelo je od zgloba ruke, nastavilo se preko leđa. Na kraju četiri naslova i treće mjeste na ATP rang listi na kraju uopšte ne izgleda loše. Posljednji turnir koji je osvojio ove godine, bio je Roland Garros. Prošle godine je nakon povratka na teren uzeo također Roland Garros, nakon toga i turnire u Kanadi, Cinncinnatiju i u New Yorku.

" S obzirom na sve probleme sa povredama koje su me pratile, najvažnije da budem zdrav naredne godine. 2013. godina nakon mog povratka je bila sjajna, to ću teško ponoviti. Ipak, dvije godine sam stariji, ali ću dati sve od sebe da se vratim na vrh. Ljudi me pitaju da li ću igrati Davis Cup, a ja se još uvijek nisam niti vratio na teren. Godine su tu, četiri puta sam osvajao Davis Cup, vrijeme je za neke nove snage koje se moraju sočavati sa povredama, problemima, ali isto tako smo i mi, pa smo na kraju izlazili kao pobjednici" naglasio je Rafael Nadal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.