Nadal se provukao, Berdych na Đokovića
Foto: EPA

Masters u Parizu

Nadal se provukao, Berdych na Đokovića

E. Škorić

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

Nadal je tek nakon tri seta savladao nezgodnog Kevina Andersona, koji je dobro parirao Rafi.

Brejk u trećem gemu u prvom setu je bio dovoljan Andersonu da stekne prednost od 1:0. Drugi set je bio neizvjestan, nije niko popuštao na svoj servis, pa je taj-brejk odlučivao.

Nadal je uspio da preživi, da izjednači, a pun elana je dobro otvorio treći set - brejkom, pa je lako stigao do 2:0. Do kraja Rafa nije popuštao i uspio je da se plasira u četvrtfinale.

Njegov naredni protivnik je Švicarac Stanislas Wawrinka, koji je nešto ranije bez problema sa 6:4, 7:5 savladao Viktora Troickog. Tomaš Berdych će u četvrtfinalu igrati sa Novakom Đokovićem, nakon što je danas sa 6:3, 6:4 pobijedio Jo-Wilfreda Tsongu.

ATP Pariz, osmina finala:
Goffin - Murray 1:6, 0:6
Nishikori - Gasquet 6:7, 1:4 (Nishikori predao)
Đoković - Simon 6:3, 7:5
Ferrer - Dimitrov 6:7, 6:1, 6:4
Isner - Federer 7:6, 3:6, 7:6
Tsonga - Berdych 3:6, 4:6
Wawrinka - Troicki 6:4, 7:5
Anderson - Nadal 6:4, 6:7, 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.