Nadal se vratio pobjedom

Nakon tri mjeseca pauze

Nadal se vratio pobjedom

Nakon tri mjeseca izbivanja, drugi teniser svijeta Rafael Nadal pobjednički se vratio na ATP Tour.  on je u meču 1. kola na ATP turniru u Pekingu svladao 22. igrača svijeta, Francuza Richarda Gasqueta s uvjerljivih 6-4, 6-0. Nadal je pauzirao čitavo ljeto nakon poraza u 4. kolu Wimbledona od Australca Nicka Kyrgiosa.

U Pekingu je Nadal odradio u visokom ritmu cijeli meč, iako je imao problema kako sačuvati break prednosti u odnosu na Francuza. Gasquet je imao svoje prilike u prvom setu, tri puta je Rafa spašavao break lopte i na kraju je uspio spasiti sve tri. Iskoristio je treću set loptu za 6-4 i 1-0. U drugom setu Gasquet nije uhvatio niti gema. Nadal je imao 69 posto prvog servisa, na prvom servisu je izgubio
deset poena. Ukupno je imao sedam break lopti, iskoristio je četiri, tri u drugom setu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.