Nadal se žali na novu podlogu na Australian Openu

Nadal se žali na novu podlogu na Australian Openu

Nabolji svjetski teniser Rafael Nadal nije zadovoljan novom podlogom na kojoj će se igrati prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open. Nova podloga je mnogo brža od one na kojoj se ranije igralo. 

"Potpuno su drugačiji uslovi od onoga čega se sjećam, brže je nego ikada ranije u Australiji. Zapravo ne razumijem zašto mijenjaju to jer je prethodnih godina bilo mnogo nevjerovatnih i dugih mečeva, zanimljivih za publiku. Ne znam zašto su oni koji odlučuju učinili podlogu tako brzom“, rekao je Nadal i dodao: 

"Nisam siguran da je to najbolje za turnir, ali oni odlučuju, a ja sam samo igrač. Moje je da treniram svakog dana visokim intenzitetom i sa pravim stavom, što i radim. Došao sam nedjelju dana ranije, mislim da sam bolji svakim treningom i nadam se da ću prilagoditi igru ovim uslovima. Tokom karijere sam dokazao da mogu dobro da igram na svakoj vrsti podloge, važno je da budem mentalno svjež".

Rafael Nadal će u prvom kolu igrati protiv domaćeg tenisera bh. korjena Bernarda Tomića. Mnogi se slažu da je Rafa od svih igrača iz Top 10 dobio najtežeg protivnika. 

"Nije baš start koji sam zamišljao – protiv domaćeg igrača koji je mlad i koji je u prošlosti igrao dobro u Melbourneu. Težak početak, ali biću naoštren. Ne sjećam se baš dobro našeg meča, mislim da je bilo u tri ili četiri seta, znam da je imao prednost u jednom od setova. On je uvijek izazov, talentovan je, ima odličan servis i može da kontroliše igru sa osnovne linije“. 

Iako je od svih Grand Slam turnira Nadal najmanje uspjeha imao upravo na Australian Openu, Španac ne smatra da mu je AO važniji turnir od, naprimjer, Roland Garrosa gdje je uvijek unaprijed bio proglašavan pobjednikom. 

"Nije mi zbog toga ovaj turnir važniji, svi turniri su mi bitni i na svakom meču se jednako trudim. Ipak, naravno da bi mi značilo kada bih osvojio trofej u Australiji, veliki je to izazov. U prošlosti nisam imao sreće ovdje – mislim da 2006. nisam igrao zbog povrede, prošle godine takođe, protiv Murraya sam morao da se povučem, prije dvije godine nisam predao, ali sam bio slomljen protiv Ferrera", zaključio je Nadal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.