Nadal siguran, Čilić ispao

ATP Madrid

Nadal siguran, Čilić ispao

E. Škorić

Rafael Nadal je dobro otvorio turnir u Madridu.

Španac je u odbranu naslova krenuo pobjedom nad Steveom Johnsonom.

Rafa je Amerikanca ‘sredio’ za 75 minuta, sa 6:4 i 6:3. Johnson se dobro držao u privh nekoliko gemova prvog seta, a onda je Rafa u petom napravio brejk i poveo s 1:0.

Do sedmog gema je Johnson bio ravnopravan Nadalu u drugom setu, a onda gubi svoj servis, potom još jedan za kraj.

Nadalov idući protivnik je Italijan Simone Bolelli, koji je sa 4:6, 6:3, 6:2 bio bolji od svog sunarodnjaka Luce Vannija. 

David Ferrer je u španskom okršaju eliminisao Alberta Ramosa, a bilo je uvjerljivo - 6:4, 6:0. Ferrer će u osmini finala igrati sa još jednim Špancem, daleko boljim, Fernandom Verdascom, koji je u velikoj borbi pobijedio Marina Čilića.

Hrvat je osvojio prvi set u tie-breaku, zatim je na isti način izgubio drugi, a u odlučujućem setu je Verdasco dobio sa 6:3.

Dobar meč odigrali su i Grigor Dimitrov i Fabio Fognini, a Bugarin je sa 3:6, 6:2, 7:5 ipak došao do pobjede i čela ga duel sa Stanislasom Wawrinkom.

Do kraja dana ima još nekoliko mečeva da se odigra, a najzanimljiviji su svakako okršaji između Federera i Kyrgiosa i Kohlschreibera i Murrayja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.