Nadal slomio Raonića za polufinale Australian Opena

Vraća se u prepoznatljivu formu

Nadal slomio Raonića za polufinale Australian Opena

Rafael Nadal posljednji je učesnik polufinala Australian Opena.

Osvajač 14 Grand Slam titula danas je ubjedljivo savladao Kanađanina Miloša Raonića (6:4, 7:6, 6:4), pa će u borbi za finale igrati prtotiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je takođe u tri seta bio bolji od Davida Goffina (6:3, 6:2, 6:4).

Špancu je za osvajanje prve dionce bio dovoljan brejk u 7. gemu, da bi u drugom setu imao znatno teži zadatak. 

Pri vodstvu Raonića od 5:4 Nadal se sočavao sa tri set lopte, ali je sjajnom igrom u odlučujućim trenucima uspio da sačuva svoj servis i potom izbori za taj-brejk. Tamo se ponovo suočio sa tri set lopte, međutim, Raonić je svojim greškama vratio Rafu u igru i bukvalno mu poklonio set. Ovaj dio igre Nadal je dobio rezultatom 9:7.

U sjajnom ritmu nastavio je Nadal i u trećem setu. U 10. gemu iskoristio je nešto lošije servise Kanađanina za drugi brejk u meču i konačan trijumf. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi