Nadal u sjajnom meču pobijedio Čilića i prošao u finale

ATP Šangaj

Nadal u sjajnom meču pobijedio Čilića i prošao u finale

Prvi reket svijeta Rafael Nadal uspio je da u sjajnom meču pobijedi Marina Čilića sa 2:0 u setovima te se plasirao u finale Mastersa u Šangaju.

Nadal i Čilić su odigrali sjajan meč koji je trajao preko dva sata, a na kraju je presudila činjenica da je Nadal igrao bolje u odlučujućim poenima. Doduše, Čilić je imao i nekih oscilacija u igri, dok je Nadal gotovo cijeli meč odigrao sjajno i još jednom je potvrdio da se nalazi u životnoj formi. 

Prvi set je protekao u znaku brojnih neiskorištenih brejk lopti. Nadal je propustio čak šest brejk lopti, a Čilić tri set lopte. To se hrvatskom teniseru kasnije obilo o glavu jer je izgubio vlastiti servis u 11. gejmu i Nadal je kasnije dobio set rezultatom 7:5 nakon čak sat i sedam minuta igre. 

U drugom setu viđena je daleko drugačija priča, ali sa sličnim ishodom na kraju. Čilić je izgubio svoj servis gejm na samom startu drugog seta i Nadal je poveo sa 3:1. Ipak, peti teniser svijeta se brzo vratio u set, a samim tim i meč jer je u šestom gejmu oduzeo servis Špancu i izjednačio na 3:3. Do kraja seta Nadal je ponovo uspio da oduzme servis Marinu, ali Čilić mu je vratio u posljedji čas i otišlo se u taj brejk. Tamo se ipak bolje snašao Rafa koji je slavio sa 7:3 i ovjerio plasman u finale. 

U finalnom meču, koji se igra sutra ujutru, Nadal će igrati protiv boljeg iz meča Roger-Federer-Juan Martin del Potro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi