Nadal u sjajnom meču savladao Dimitrova i izborio finale

Španac slavio u tri seta

Nadal u sjajnom meču savladao Dimitrova i izborio finale

Španski teniser i prvi reket svijeta Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira u Pekingu nakon što je danas u polufinalnom meču slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:1 u setovima. 

Oba tenisera se nalaze u sjajnoj formi, a danas smo imali priliku gledati fantastičan tenis u kojem je Nadal na kraju izašao kao pobjednik poslije dva sata i 19 minuta igre. 

Na samom početku ništa nije izgledalo kao da ćemo gledati zanimljiv meč jer je Nadal dobio prvi set sa 6:3, a na početku drugog je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, Dimitrov se razigrao od tog trenutka, pa je veoma brzo vratio brejk, a kasnije je još jednom oduzeo servis svom rivalu i osvojio drugi set sa 6:4. 

Posljednji period igre nije ipak donio rezultatsku zanimljivost, iako se na terenu igrao sjajan tenis. Dimitrov je taj set izgubio sa 6:1, ali nije bio ni blizu loš kao što to rezultat govori. 

Ipak, Nadal igra očito najbolji tenis na Touru u ovom trenutku i vjerovatno se nalazi u formi po kojoj je nekada bio prepoznatljiv i kao takvog ga je veoma teško pobijediti. 

Nadal će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Nick Kyrgios-Alexandr Zverev koji se igra nešto kasnije u toku dana. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi