Nadal u tri seta bolji od Edmunda

ATP Monte Carlo

Nadal u tri seta bolji od Edmunda

E. Škorić

Rafael Nadal imao je dosta problema u drugom kolu ATP turnira u Monte Carlu, ali ipak se na kraju plasirao u treće kolo.

Nadal je za rivala u svom prvom meču na jakom turniru u Monte Carlu imao Kylea Edmunda. Koliko god Rafa bio dobar na šljaci, danas jednostavno nije bilo lako igrati protiv Britanca.

Počelo je lagano za Španca, pa je prvi set dobio za samo 29 minuta sa 6:0 i činilo se da Edmund nema šta tražiti u ovom meču.

Ipak, Rafa je popustio u drugom setu, Edmund podigao nivo igre i set dobio sa 7:5, te se dobro nosio sa faovrizovanim Nadalom u trećem setu. Ipak, Rafa kod 3:3 pravi brejk i dolazi do pobjede. Teške, ali zaslužene.

U osmini finala igrat će protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

ATP Monte Carlo, 2. kolo:

Edmund - Nadal 0:6, 7:5, 3:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi