Nadal: Uslovi u Madridu su drugačiji od ostalih turnira
Foto: EPA

Španski teniser se požalio na uslove u Madridu

Nadal: Uslovi u Madridu su drugačiji od ostalih turnira

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal bio je prezadovoljan partijom koju je pružio večeras protiv Nicka Kyrgiosa u trećem kolu Mastersa u Madridu. 

"Napravio sam samo nekoliko grešaka, ali ipak mislim da sam igrao jako dobro. Imao sam bolji return nego obično, servis mi je isto tako bio na visokom nivou i napravio sam korak naprijed u odnosu na prošli meč. Odlične su vijesti da tako ubjedljivo dobijem igrača kao što je Nick“, rekao je Rafa.

Nadala u četvrtfinalu očekuje duel protiv Belgijanca Davida Goffina, s kojim se nedavno sastao u Monte Carlu u kojem je Španac pobijedio sa 6:3, 6:1.

“Nije taj meč bio baš toliko lak, prvi set bio je vrlo težak i takav posao očekujem i sada. On je veoma spreman i moraću da igram na visokom nivou kako bih pobijedio. Moraću još jače da udaram forehand. On je kompletan igrač, a uslovi ovdje drugačiji su od ostalih turnira na šljaci i sve može da se desi“, rekao je Nadal. 

Španski teniser se požalio na drugačije uslove u Madridu u odnosu na druge turnire.

“Lakše je nego na ostalim turnirima izgubiti pozitivan osjećaj na terenu, mečevi postaju pomalo ludi i malo komplikovaniji. Zato ovdje moraš da budeš spreman na sve, da prihvatiš malo više grešaka i da budeš malo agresivniji“, rekao je Nadal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi