Nadal uz dosta poteškoća do 700. trijumfa
Foto: EPA.eu

Pobjeda španskog tenisera

Nadal uz dosta poteškoća do 700. trijumfa

Prvi teniser svijeta, Rafael Nadal plasirao se u 2. kolo Wimbledona nakon što je rezultatom 3:1 u setovima savladao Matrina Klizana, po setovima 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.

Prvi reket svijeta kao da je nezagrijan ušao u meč, pa je nakon gubitka prvog seta djelovao kao da bi ponovo mogao ispasti na startu najprestižnijeg teniskog turnira koji se igra na travnatoj podlozi.

Ipak, španski teniser u nastavku meča uspio je da kreira preokret za svoju jubilarnu 700. pobjedu u karijeri.

Nadal je u ovome meču bio daleko od svojih najboljih izdanja na travnatoj podlozi, ali će sigurno biti zadovoljan pobjedom protiv neugodnog Slovaka. Njegov rival u narednom kolu biće Lukáš Rosol koji ga je prije nekoliko godina savladao upravo na centralnom terenu Wimbledona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.