Nadal već obezbijedio završni Masters

Đoković tek na 6. mjestu

Nadal već obezbijedio završni Masters

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal obezbijedio je nastup na Završnom mastersu sezone u Londonu.

Nadal igra sjajno ove sezone pa je već osvojio 6.915 ATP poena što mu je dovoljno da već na pola sezone obezbijedi nastup na Završnom turniru koji će se igrati u O2 Areni.

Podsjetimo, Nadal je do sada odigrao 13 puta Završni masters, ali nijednom nije uspio da osvoji titulu prvaka. Najbolji rezultati su mu dva finala i to iz 2010. i 2013. godine kada je gubio finala od Rogera Federera i Novaka Đokovića.

U trci za Završni masters na drugom mjestu je Federer, dok su iza njega Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Alexander Zverev, Novak Đoković, Andy Murray i David Goffin.

Podsjetimo, taj turnir je na rasporedu od 12. do 19. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi