Nadal već osvojio medalju u Riju

Plasirao se u finale dubla

Nadal već osvojio medalju u Riju

Španska kombinacija u parovima Rafael Nadal i Marc Lopez osigurali su medalju za svoju zemlju nakon što su se plasirali u finale dubla pobjedom protiv kanadske kombinaije Daniel Nestor/Vasek Pospišil.

Nadal i Lopez su slavili nakon velike borbe, a na kraju je bilo 7:6 (1), 7:6 (4) za špansku kombinjaciju. U finalnom meču ovaj dvojac će igrati za zlato protiv rumunske kombinacije Horia Tecau/Florin Mergea.

Podsjetimo da je Nadal samo par sati prije ovog meča pobijedio Gillesa Simona u single konkurenciji i plasirao se u četvrtfinale gdje će večeras igrati protiv domaćeg tenisera Thomasa Bellucija. 

Nadalu će ovo biti druga olimpijska medalja nakon što je 2008. godine osvojio zlato u Pekingu u single konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi