Nadal zbog Hrvatice odbio igrati sa Kyrgiosom

Viteški potez Nadala...

Nadal zbog Hrvatice odbio igrati sa Kyrgiosom

Rafael Nadal, jedan od najvećih tenisera u historiji, odbio je igrati protiv australskog prostaka Nicka Kyrgiosa.

Humanitarni meč trebao je biti odigran u sklopu John McEnroe Tennis Academy događaja, a Nadal je odbio odmjeriti snage sa Kyrgiosom zbog njegovih uvreda na račun hrvatske teniserke Donne Vekić. 

"On je pogriješio i svoje ponašanje mora promijeniti. To je potrebno ako želi biti dio teniskog svijeta", prokomentarisao je Nadal sramotni postupak Kyrgiosa.

Podsjećamo, Kyrgios je u 2. kolu ATP turnira u Montrealu dobacio svom protivniku Stanislasu Wawrinki da mu je Kokkinakis poševio curu, tačnije poznatu hrvatsku teniserku. U konačnici ga je ATP kaznio sa 25 000 dolara, te uvjetnom kaznom zabrane nastupanja od četiri sedmice koja se aktivira u slučaju novog incidenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.