Nadalu španski maraton, slijedi poslastica
Mučio se, ali je prošao: Rafael Nadal

Australian Open, polufinale

Nadalu španski maraton, slijedi poslastica

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u finale Australian Opena, prvog grand slama sezone nakon što je u polufinalu, u maratonskom meču koji je trajao pet setova (6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:2), 6:7 (1:7) i 6:4), nadigrao zemljaka Fernanda Verdasca, kolegu iz španske reprezentacije i 14. nositelja na turniru.

Tako će na opšte zadovoljstvo publike u Melbourn parku, ali i ljubitelja tenisa širom svijeta u borbi za tron igrati Roger Federer i Nadal, najbolji igrači na planeti u ovom trenutku, ali i proteklih nekoliko godina.

Verdasco je bio najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Australian Opena, jer je u velikom stilu nadigrao Škota Murraya u osmini finala, a onda u četvrtfinalu Francuza Tsongu, potencijalne Đokovićeve nasljednike. Protiv Nadala je takođe bio izvrstan, no popularni Rafa pokazao je zašto je u ovom trenutku broj 1.
Kada je najviše trebalo, u odlučujućem petom setu, bio je siguran na svom, servisu, a na Verdascov je stalno vršio pritisak. Njegov protivnik «pukao» je kod rezultata 5:4, a mali trenutak nepažnje Nadal je iskoristio za meč loptu i ulazak u finale. Susret su odlučile neprisiljene pogreške. Prvi igrač svijeta imao ih je samo pet, a Verdasco čak 25.
Roger Federer susret je posmatrao sa tribina, a na kraju je bio oduševljen igrom obojice tenisera ili možda činjenicom da je Nadal nakon pet setova djelovao prilično izmučeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.