Najbolji bh. junior Sanin Zukić trijumfovao u Rijeci
Zukić (desno) sa pobjedničkim peharom

Lijepi dani za bh. tenis

Najbolji bh. junior Sanin Zukić trijumfovao u Rijeci

Najbolji juniorski teniser Bosne i Hercegovine Sanin Zukić sjajno je otvorio ovu sezonu. Petnaestogodišnjak iz Mostara i član TK Mostar Stari Grad ostvario je fantastičan uspjeh na evropskom turniru u Rijeci, na kojem je trijumfovao u finalu. 

Na turniru koji je bio treće jakosne kategorije mladi teniser i nova nada bosanskohercegovačkog tenisa potvrdio je i opravdao status prvog nositelja ovoga turnira. 

Sanin je najteži posao imao u polufinalnom duelu gdje je uspješno savladao italijanskog tenisera Danielea Iamunna rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 6:4). 

Što se tiče samog finalnog meča on je protekao bez ikakvih problema i iznenađenja, gdje je Sanin dizao svoju formu iz meča u meč i na kraju trijumfovao protiv drugog Italijana Giovannija Calvana sa laganih 6:1 6:1. Prije polufinala i finala naš teniser je također ostvario četiri lagane i uvjerljive pobjede. Prve tri su bile protiv domaćih igrača iz Hrvatske, dok je u četvrtfinalu pobijedio Slovenca Nejca Sitara rezultatom 6:2 i 6:1.

Pozicija koju je Sanin zauzimao prije turnira u Rijeci je 65. mjesto na svjetskoj rang listi najboljih juniora do 16 godina. Sa osvojenim prvim mjestom i novim bodovima Sanin će da napreduje, najvjerojatnije na 42. poziciju. 

Već nakon finalnog meča Sanin zajedno sa svojim ocem te trenerom Miralemom Zukićem kreće za Novi Sad gdje ga očekuje nastup u glavnom dijelu turnira. Turnir u Novom Sadu je druge jakosne kategorije, a najbolji bh. junior postavljen je za četvrtog nositelja i s pravom ga možemo smatrati jednim od favorita za titulu i u Novom Sadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.