Najbolji bh. juniori i juniorke takmičili se u Zenici

Završni teniski turnir "Masters 2016"

Najbolji bh. juniori i juniorke takmičili se u Zenici

D. Kurbegović

U Zenici su odigrani završni teniski turniri za junior "Masters 2016" iz kalendara Teniskog saveza BiH, a najboljim mladim bh. teniserima i teniserkama uručene su nagrade.

Kod juniorki do 14 godina u finalu su igrale dvije teniserke iz Banje Luke, a Katarina Trivić bila je bolja od nešto mlađe Sare Mikača (6-0, 6-0). Ena Rako iz Međugorja osvojila je treće, a Ivana Stanković iz Doboja četvrto mjesto.

Najbolji junior do 14 godina je Sarajlija Leo Puljić koji je u finalu savladao Tuzlaka Danijala Muminovića (6-1, 6-4). Mostarac Ajdin Muharemović zauzeo je treće mjesto, dok je na četvrtom još jedan igrač iz Tuzle, Berin Kikanović.

U kategoriji do 18 godina slavio je Marko Galić iz Mostara nakon što je u finalu pobijedio Kerima Subašića iz Zenice sa 2-1 u setovima (3-6, 6-2, 6-1). Treće i četvrto mjesto pripalo je sarajevskim teniserima Azuru Mujezinoviću i Igoru Marjanoviću.

Turnir za juniorke do 18 godina nije odigran zbog nedovoljnog broja prijavljenih teniserki. Teniski savez BiH čestitao je svim učesnicima juniorskog turnira “Masters 2016” na ostvarenim rezultatima i sportskom duhu koji doprinosi razvoju i popularizaciji sporta u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi