Najbolji plasman karijere Damira Džumhura
Foto: EPA

Damir na 71. mjestu

Najbolji plasman karijere Damira Džumhura

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur ostvario je najbolji plasman u karijeri na ATP listi.

Naš najbolji teniser je napredovao za četiri mjesta u odnosu na prošlosedmičnu listu i trenutno je 71. igrač svijeta, što mu je najbolji ranking karijere.

Mirza Bašić je nazadovao dvije pozicije. Ovaj 24-godišnji Sarajlija je na 132. mjestu i uz Džumhura je jedini bh. teniser među 200 u svijetu.

Vrh ATP liste i dalje pripada Novaku Đokoviću. Srbin je uvjerljivo prvi ispred Andyja Murraya, koji je preskočio Rogera Federera na drugom mjestu.

Miloš Raonić je napredovao jedno mjesto i sada je deveti igrač svijeta, dok je među deset najboljih ušao Francuz Richard Gasquet, koji je sada na 10. mjestu.

Nakon dugo vremena iz TOP 10 je ispao David Ferrer. Španac je sada na 12. mjestu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi