Najbolji plasman karijere Damira Džumhura
Foto: EPA

Damir na 67. mjestu

Najbolji plasman karijere Damira Džumhura

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur iza sebe ima veoma uspješnu sedmicu.

Naš 24-godišnji teniser stigao je do četvrtfinala ATP turnira u Dubaiju, gdje je savladao i trećeg igrača svijeta Stana Wawrinku, te je plasmanom u četvrtfinale došao do velikog uspjeha.

Zahvaljujući sjajno odigranom turniru, Džumhur je ostvario ogroman napredak na ATP listi i sada je na 67. mjestu, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Damir je napredovao ukupno deset pozicija, a raniji najbolji rezultat mu je bilo 71. mjesto.

Sami vrh ATP liste donio je minimalne promjene. Marin Čilić je sada sedmi, a Jo-Wilfried Tsonga osmi igrač svijeta, dok je vodeći i dalje Andy Murray ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke.

Od ostalih bh. tenisera napredak je zabilježio i Mirza Bašić. On je također napredovao za deset pozicija i sada je na 217. mjestu. 

Tomisla Brkić je bolji za 23 mjesta u odnosu na prošlosedmičnu listu (366.), dok je Aldin Šetkić na 258. mjestu i doživio je pad od tri pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi