Najbolji stonoteniseri Mostara

Na kadetskom prvenstvu BiH

Najbolji stonoteniseri Mostara

M. Maksimović

Proteklog vikenda Mostar je bio domaćin državnog prvenstva u stonom tenisu za kadete i kadetkinje (igrači do 14 godina) koje je održano u dvorani na Bijelom brijegu.

Na prvenstvu je nastupilo 24 kadeta i 24 kadetkinje koji su to pravo stekli na kvalifikacionom turniru i pozivom selektora muške kadetske (Danijel Berezovski) i ženske kadetske (Goran Unčanin) reprezentacije.

Najviše uspjeha imali su takmičari domaćina, STK "Mostar" iz Mostara, koji su u četiri takmičarske discipline osvojili 3 titule prvaka Bosne i Hercegovine.Kod kadeta najuspješniji je bio Mostarac Toni Buntić koji je u finalu bio bolji od Dine Čizmića (Stens 73 - Cazin).Treće mjesto podjelili su Mirza Hanić (Kreka - Tuzla) i Marko Vučijak (Mostar - Mostar).

U konkurenciji muških parova titulu su osvojili Ikbal Šeta (Vogošća - Vogošća)/Dino Čizmić (Stens 73- Cazin).Oni su u finalu bili bolji od mostraske kombinacije Toni Buntić /Marko Vučijak , a treće mjesto su podjelile kombinacije Mirza Hanić /Adis Muharemagić (Kreka - Tuzla) i Nikola Stojnić/Darko Gligić (Prijedor - Prijedor).

Kod kadetkinja, Ivona Knezović pobjedila je u finalu Ajlu Sakić (Stens 73 - Cazin). Treće mjesto i bronzane medalje podjelile su Dženita Salihović (Hašim Spahić - Ilijaš) i Snežana Marković (Perućica - Foča).U konkurenciji ženskih parova titula je pripala kombinaciji Dženita Salihović/Ivona Knezović.

Treće mjesto su podjelile kombinacije Marković Snežana/Vuković Nadežda (Perućica - Foča) i Čoralić Melita/Salkić Ala (Stens 73 - Cazin).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.