Najuspješniji mladi Tricolori

Juniorsko stonotenisko EP

Najuspješniji mladi Tricolori

Završeno je ekipno takmičenje na juniorskom i kadetskom Evropskom prvenstvu u Pragu.

Najuspješniji su bili mladi reprezentativci Francuske. “Tricolori” su osvojili zlato u konkurenciji kadeta, kao i u juniorskoj konkurenciji. Kadeti su u finalu sa 3:0 savladali Švedsku, dok je u borbi za treće mjesto Rumunija nadigrala Češku.

Kod juniora je finale takođe donijelo duel Francuske i Švedske, a završilo je sa 3:1, dok je treće mjesto pripalo Njemačkoj koja je sa 3:0 bila bolja od Portugala.

U konkurenciji kadetkinja pobjedu su odnijele Nijemice koje su sa 3:0 savladale Srbiju, dok je treće mjesto pripalo Rumuniji koja je pobijedila Portugal.

Konačno, kod juniorki je slavila Rumunija savladavši u finalu Mađarsku (3:2), dok je u susretu za treće mjesto Poljska bila bolja od Njemačke (3:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.