Najveća pobjeda u karijeri: Nadal predao meč Džumhuru

Džumhur ide dalje

Najveća pobjeda u karijeri: Nadal predao meč Džumhuru

Damir Džumhur plasirao se u treće kolo ATP turnira u Miamiju nakon što mu je Rafael Nadal predao meč u trećem setu pri vodstvu našeg tenisera od 3:0. Špancu je pripala prva dionica meča rezultatom 6:2, dok se Džumhur revanširao u drugom setu (6:4).

Nadal je sjajno ušao u meč, pa je prvi gem dobio bez izgubljenog poena. Naredni je donio dosta uzbuđenja, s obzirom da je Španac imao čak devet brejk lopti. Pokazao je tada bh. teniser stabilnost i čvrstinu, te je nakon velike borbe došao do poravnanja (1:1). 

Ponovo je Rafa bio ubjedljiv na svoj servis, a potom je prilično lako došao i do brejka (3:1). U nastavku seta Nadal je pružio još bolju igru, što je krunisao novim brejkom u 8. gemu.

Gubitak prvog seta nije puno uticao na Džumhura. Naprotiv, naš teniser zaigrao je dosta angažovanije i agresivnije. To mu se ispaltilo, pa je nakon četiri odigrana gema došao do prednosti od 3:1. Nastavio je neko vrijeme u istom ritmu Džumhur, stigao je do 4:2, ali potom je uslijedio veliki pad u njegovoj igri. Iskusni Španac to koristi kako bi unio neizvjesnost u set (4:4). Ipak, ni tada nije posustao Džumhur, vezao je dva gema i došao do izjednačenja u meču.

Lavovska bitka viđena je na startu odlučujućeg seta. Nadal je pri svom servisu imao 40:0, ali ni to nije bilo dovoljno za početno vodstvo. Džumhur je nanizao četiri poena, stigao do brejk lopte, ali se Španac u prvi mah spasio. Drugu brejk loptu nije mogao da sačuva, pa je bh. teniser u velikom naletu stigao do 2:0. Uspio je Džumhur još jednom da oduzme servis Nadalu, ali potom se španski teniser požalio na bolove, te je predao susret 2. kola.

Bio je ovo prvi međusobni duel ova dva igrača i prva pobjeda Džumhura, koji će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv pobjednika duela Kukushkin-Belluci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi