Naklonite se najvećem: Federer osvojio Wimbledon!
Foto: EPA

Federer pregazio Čilića u finalu

Naklonite se najvećem: Federer osvojio Wimbledon!

M. Šljivak

Švicarac Roger Federer novi je šampion Wimbledona. Legenda bijelog sporta danas je u velikom finalu savladao Marina Čilića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1 i 6:4.

Oba tenisera su dobro ušla u meč. Čilić je pokazao da zna igrati protiv Rogera, pa je u četvrtom gemu prvog seta imao šansu i za break. Ipak, nije to iskoristio, ali zato jeste Fedex. Već u narednom gemu je oduzeo servis Čiliću, a potom je isto napravio u devetom gemu i uz siguran servis je osvojio prvi set sa 6:3.

Drugi set donosi potpunu dominaciju Federera. Potpuno je pregazio hrvatskog tenisera u ovom dijelu igre i za samo 25 minuta je slavio sa 6:1 za velikih 2:0 u setovima.

Čiliću se potom ukazivala ljekarska pomoć pred početak trećeg seta. Dobro je Marin ušao u ovaj set i lagano je osvojio gem na svoj servis. Ipak veliki broj neforsiranih grešaka su Čilića koštale. U sedmom gemu trećeg seta je sve bilo gotovo. Roger je došao do breaka i hrvatskom teniseru više nije bilo povratka u meč.

Do kraja je Švicarac lagano stigao do osvajanja trećeg seta sa 6:4 i osvajanja Wimbledona, prvog nakon pet godina.

Ovo je Federeru ukupno osma titula na Wimbledonu i 19. Grand Slam trofej u karijeri. Pokazao je još jednom da se radi vjerovatno o najvećem teniseru svih vremena i zaista je veliki užitak gledati ovog majstora.

Wimbledon, finale:

Federer - Čilić 3:0 (6:3, 6:1, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi