Nakon Džumhura, sjajni Rublev savladao i Goffina
Foto: EPA

Plasirao se u četvrtfinale

Nakon Džumhura, sjajni Rublev savladao i Goffina

Ruski teniser Andrej Rublev nastavio je sa sjajnim partijama na US Openu. Nakon što je u 3. kolu savladao našeg Damira Džumhura rezultatom 3:1, danas je bio bolji i od favorizovanog Davida Goffina i to bez izgubljenog seta - 3:0.

Prvi set je protekao u sigurnoj igri obojice tenisera na svoj servis, a odlučujući momenat desio se u 12. gemu kada je Rublev napravio brejk za 7:5.

U drugom setu, Goffin je na startu napravio dva brejka i poveo sa 3:0, ali je Rublev uzvratio istom mjerom i stigao do 3:3, a potom i poveo sa 4:3. Pobjednika drugog seta odlučivao je tie-break u kojem je Rus slavio sa 7:5 i tako poveo sa sigurnih 2:0.

Rublev je u trećem setu odmah poveo sa 2:0 i sigurno je održavao prednost, da bi u posljednjem gemu napravio još jedan brejk za 6:3 i veliku pobjedu.

Andrej Rublev će u četvrtfinalu US Opena igrati protiv Rafaela Nadala, prvog nosioca turnira koji je nešto ranije savladao Dolgopolova rezultatom 3:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi