Nakon tri poraza igramo protiv Irske za opstanak

Meč odluke za naše teniserke

Nakon tri poraza igramo protiv Irske za opstanak

Kako se i moglo očekivati, naša Fed Cup reprezentacija će razigravati za opstanak u II grupi EA zone. U tri susreta grupne faze naša selekcija doživjela je sva tri poraza.

U susretu protiv Južne Afrike, selektor Vojin Šukalo je pružio priliku Damiri Muminović i Jeleni Simić dok su u paru nastupile Simić i Jasmina Tinjić. Ipak kroz dva singla naše teniserke su osvojile tek deset gemova. Chanel Simmonds je prepustila Damiri Muminović šest gemova, bilo je 6-4, 6-2. Chanelle Scheepers je
bila još ubjedljivija, Jelena Simić je uhvatila četiri gema, sva četiri u prvom setu. Na kraju je meč parova bio samo stvar formalnosti. Jelena i Jasmina su uspjeli osvojiti jedan poen, Hattingh i Sammons su poražene 6-4, 6-2.

Sutra naše teniserke igraju meč odluke na ovom turniru, pobjeda protiv Irske donosi opstanak u II grupi. Irska je u tri meča grupe ostvarila jednu pobjedu uz dva poraza. Boje reprezentacije Irske na ovom turniru brane Amy Bowtell, Rachael Dillon, Julie Byrne i Lauren Deegan. Najbolji ranking ima Amy Bowtell koja je trenutačno 409. igračica svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.