Nakon velike borbe Džumhur u polufinalu

ATP Challenger u francuskom Bloisu

Nakon velike borbe Džumhur u polufinalu

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u polufinale ATP Challengera u francuskom Bloisu. 

Damir, koji je prvi nosilac turnira, u četvrfinalu je savladao Alexandre Mullera sa 6:2, 6:7, 6:4

Džumhur je na startu meča oduzeo servis domaćem teniseru. Naš teniser je sigurno servirao ne dozvolivši protivniku niti jedne brejk šanse. Kod rezultata 4:2, Džumhur je uspio napraviti još jedan brejk. U narednom gemu je sigurnom igrom došao do vodstva u setovima. 

Drugi set Džumhur ponovo bolje otvara, već u prvom gemu bio je blizu da oduzme servis Mulleru, ali se Francuz odbranio. U trećem gemu bh. teniser uspijeva napraviti brejk, koji nažalost u narednom gemu ne uspijeva potvrditi (2:2). Nakon toga Muller uspijeva oduzeti servis Džumhuru i doći do 5:3, ali u slijedećem gemu Džumhur pravi brejk. Do kraja seta oba tenisera čuvaju svoje servise, pa set odlazi u tajbrejk. U 13. gemu drugog seta Muller je uspio napraviti jedan minibrejk više i odvesti meč u treći set. 

U odlučujućem setu Džumhur je krenuo veoma loše. Muller je napravio dva brejka i došao do prednosti 3:0. Džumhur u nastavku seta se budi i pravi dva vezana brejka te izjednačava rezultat na 3:3. U nastavku seta Muller uspijeva oduzeti servis protivniku, ali u narednom gemu nije uspio potvrditi brejk, pa Džumhur dolazi do 4:4. Naš teniser sigurnom igrom dolazi do 5:4, a u narednom gemu još jednom oduzima servis Francuzu i dolazi do trijumfa.

Džumhur će u polufinalu igrati protiv pobjednika duela Laaksonen - Rola. 

ATP Challenger u Bloisu igra se za nagradni fond od 43.000 eura. 

Džumhur - Muller 2:1 (6:2, 6:7, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi