Namještena tri meča na Wimbledonu?
Foto: EPA

Pokrenuta istraga

Namještena tri meča na Wimbledonu?

M. Šljivak

Antikorupcijsko tenisko tijelo (TIU) istražuje tri meča s ovogodišnjeg Wimbledona zbog sumnje na namještanje.

Tenis već godinama ima velike probleme s klađenjem i namještanjem mečeva, a sada su se pojavile sumnje da je bilo namještanja i na najvećem svjetskom turniru Wimbledonu.

Navodno, tri meča ovogodišnjeg turnira su namještena. Radi se o dva kvalifikacijska meča i jednom duelu iz glavnog turnira.

Na ove mečeve su kladioničarske uplate bile ogromne. Pokrenuta je velika istraga i uskoro će biti poznati rezultati te istrage.

Već godinama unazad poznata imena se povezuju s optužbama o namještanju. Neki od njih su čak i suspendovani, a sigurno je da bi izbio veliki skandal ukoliko bi se otkrilo namještanje na najvećem svjetskom turniru.

Podsjetimo, ovogodišnji Wimbledon je osvojio legendarni Roger Federer, kojem je to osma titula na ovom Grand Slamu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi