Napredak Damira Džumhura na ATP listi

Bh. teniser na 70. mjestu

Napredak Damira Džumhura na ATP listi

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napredovao je na novoj ATP listi koja je objavljena danas.

Iako je u protekloj sedmici imao obaveze prema nacionalnom timu, te nije igrao turnire, Damir je ostvario napredak na ATP listi. Sada je Džumhur 70. teniser svijeta, što je tri pozicije bolji plasman u odnosu na prošlosedmičnu listu.

Mirza Bašić je pao za jednu poziciju. Sada je 25-godišnji bh. teniser na 171. mjestu, a ostalih bh. tenisera nema među 200 najboljih.

Što se tiče samog vrha liste tu promjena nije bilo. Andy Murray i dalje predvodi najbolje ispred Novaka Đokovića i Stana Wawrinke.

Jedina promjena među prvih 35 tenisera svijeta je ona između Nicka Kyrgiosa i Jacka Socka. Australac je skočio na 15. mjestu, a Amerikanac je pao na 16. poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi