Napredak Džumhura na ATP listi
Foto: EPA

Damir na 77. mjestu

Napredak Džumhura na ATP listi

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ponovo je napredovao na ATP listi.

Naš 24-godišnji teniser je u odnosu na prošlu sedmicu napredovao dva mjesta i sada zauzima 77. mjesto. Priliku da dodatno napreduje imaće na turniru u Dubaiju, gdje ga u prvom kolu čeka duel protiv trećeg igrača svijeta Stana Wawrinke.

Promjena je bilo među deset najboljih tenisera svijeta. Ponovo je u Top 10 francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga (7.), dok je iz deset najboljih ispao Belgijanac David Goffin (11.).

Na samom vrhu nije bilo promjena. Andy Murray je i dalje vodeći, a iza njega slijede Novak Đoković i Stan Wawrnika.

Napredak od tri mjesta ostvario je i Mirza Bašić. On je trenutno 227. igrač svijeta, dok je Aldin Šetkić pao za šest pozicija i trenutno se nalazi na 255. mjestu.

Napredak od deset pozicija ostvario je i Juan Martin Del Potro, koji je sada 32. igrač svijeta, dok je veliki pad zabilježio kontroverzni Bernard Tomić. Pao je za deset pozicija i sada je 41. igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi