Napredak Šetkića i Brkića, ranking karijere za Herdželaš

Nova ATP i WTA lista

Napredak Šetkića i Brkića, ranking karijere za Herdželaš

Dž. Mrakić

Tri bosanskohercegovačka predstavnika označila su značajan pomak na novoj ATP i WTA listi.

Od naših u muškoj konkurenciji najviše razloga za zadovoljstvo imaju Aldin Šetkić i Tomislav Brkić. Nakon što je na prethodnoj ATP listi ostvario napredak od 36 pozicija, Šetkić je napravio novi veliki pomak od 18 pozicija i sada se nalazi na 231. mjestu najboljih tenisera svijeta.

Velik napredak ostvario je i Tomislav Brkić, koji se pomjerio za 32 mjesta i sada je na 309. mjestu, a napredak je ostvario i Mirza Bašić, čiji je ranking za četiri mjesta bolji nego prošlosedmični. Jedini naš predstavnik unutar najboljih 500 koji nije ostvario napredak jeste najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur, koji je nazadovao dvije pozicije.

Pored Brkića i Šetkića, razloga za zadovoljstvo ima i bh. predstavnik u ženskoj konkurenciji, Dea Herdželaš. Zahvaljući nastupima proteklih sedmica najbolja bh. teniserka napredovala je 27 pozicije i ostvarila je novi ranking karijere.

Druga naša predstavnica unutar najboljih 500 na WTA listi, Jelena Simić, zabilježila je pad od 25 pozicija i sada je 520. teniserka svijeta, međutim zbog zakašnjelih bodova već naredne sedmice očekuje je ranking karijere i plasman među 460 najboljih teniserki svijeta.

ATP lista:

(82.) Damir Džumhur
(147.) Mirza Bašić
(231) Aldin Šetkić
(309.) Tomislav Brkić

WTA lista:

(332.) Dea Herdželaš

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.