Naslov za Errani i Vinci
Errani i Vinci sa peharom

Sara Errani već osvojila jedan naslov, sutra lovi drugi

Naslov za Errani i Vinci

M. Maksimović

Sara Errani je definitvno obilježila ovogodišnjio Roland Garros, nakon ulaska u finale singla, dan ranije je za Robertom Vinci osvojila naslov u parovima.

Ono što nisu napravile u Australije, Errani i Vinci su ostvarile na Roland Garrosu. U finalu su nakon dva sata i 4 minute igre pobjedile rusku kombinaciju Kirelnko/Petrova 4-6,6-4,6-2.

U prvom setu su Ruskinje uzela dva put servis svojim protivnicama, u nastavku meča još po jednom u svakom setu ali to je bilo premalo pogotovo u trećem. Errani i Vinci su tek ove godine ozbiljno zaigrale u parovima i uspjele su nakon finala Australian Opena osvojiti Madrid i Rim.

U Madridu i Rimu su Vinci i Errani pobjedile par Makarova/Vesnina, u Miamiju su izgubile od para Kirilenko/Petrova, dok su u Melbourneu poražene od Kuznestove i Zvonareve.


Finale:
Errani/Vinci (Ita,4) - Kirilenko/Petrova (Rus,7) 4-6,6-4,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.