Nastavlja se dominacija Njemačke
Njemačka najbolja od 2007.godine

Peti naslov zaredom

Nastavlja se dominacija Njemačke

M. Maksimović

Stonoteniseri Njemačke su i peti put zaredom evropski prvaci. Vladavina Njemačke je počela 2007.godine u Beogradu i nastavlja se i dalje. U finalu ovog EP, Njemačka je nadigrala Švedsku 3:0.

U tri odigrana meča, Šveđani su osvojili tri seta. Prvi meč je ponudio duel dvojice sjajnih igrača. Timo Boll je sa 3:1 nadigrao veterana Jorgena Perssona. U drugom meču je Dimitrij Ovtcharov bio siguran protiv Para Gerella, a posao je završio Patrick baum koji je dobio Jensa Lundqvista. Lundqvist je dobio prva dva seta sa identičnih 9:11, a onda je Baum napravio preokret sa 11:8,11:8 i 11:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.