Nastavljena čudesna serija pobjeda Damira Džumhura

Lacko nije bio dostojan rival

Nastavljena čudesna serija pobjeda Damira Džumhura

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u kineskom gradu Shenzhenu. On je danas u meču osmine finala pobijedio Slovaka Lukasa Lacka sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3.

Damir nije imao većih problema protiv Slovaka u ovom duelu. Odigrao je još jedan odličan meč i zasluženo je stigao do trijumfa.

Već u prvom setu Džumhur je pokazao da je trenutno mnogo kvalitetniji rival. Igrao je zaista dobro, konstantno je prijetio servisu protivnika, a u sedmom gemu prvog seta uspio je napraviti break, koji mu je na kraju donio i osvajanje prvog seta sa 6:4.

Prvi gem drugog seta donosi novi break u korist bh. tenisera. Bez većih problema ga je potom i čuvao, te je laganom igrom održavao stečenu prednost.

Drugi set je Damir dobio sa 6:3 za konačnu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Ovo je za najboljeg bh. igrača sedma pobjeda u nizu, a u četvrtfinalu turnira u Shenzhenu igraće protiv četvrtog igrača svijeta Alexa Zvereva iz Njemačke.

ATP Shenzhen, osmina finala:

Džumhur - Lacko 2:0 (6:4, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi