Nastup Novaka Đokovića i dalje neizvjestan

Davis Cup

Nastup Novaka Đokovića i dalje neizvjestan

D. Vejo

Od četvrtog do šestog marta odigrat će se prvo kolo Svjetske grupe Davis Cupa. 

Reprezentacija Srbije sastat će se u prvom duelu sa selekcijom Kazahstana u Beogradu. Selektor Srbije Bogdan Obradović za meč sa Kazahstancima pozvao je Viktora Troickog, Filipa Krajinovića, Nenada Zimonjića kao i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, čiji je nastup i dalje upitan.

Tokom proteklog turnira u Dubaiju, Đoković je usljed infekcije oka morao da preda meč četvrtfinala protiv Lopeza. Upravo zbog toga, pod znakom pitanja stavlja se njegovo igranje za selekciju Srbije u prvom kolu Davis Cupa. 

Pored toga što njegovi saigrači već nekoliko dana intenzivno treniraju, Novak je tek danas odradio prvi trening, tačnije svega tri dana pred mečeve. Koliko je situacija ozbiljna, otkrio je za tamošnje medije.

„Danas sam odradio svoj prvi trening. Radim individualno. Nekoliko dana sam uzeo kako bih se  oporavio od infekcije ali još uvijek nije bas sve sjajno. Naočare su nešto bez čega ne mogu ovih dana, kako bih se zaštitio od spoljašnih uticaja. Polako sve više treniram pa se nadam da bih mogao zaigrati na turniru“, reko je teniser.

Pobjednik ovog meča igrat će u četvrtfinalu Kupa protiv boljeg iz sureta Velika Britanija i Japan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi