"Ne klonite duhom, već gradite svoje pobjede"

Elena Vesnina nakon plasmana u finale Indian Wellsa

"Ne klonite duhom, već gradite svoje pobjede"

Elena Vesnina ostvarila je veliki uspjeh plasiravši se u finale turnira u Indian Wellsu.

Na putu do finala Ruskinja je izgubila samo dva seta, a uspjela je da zabilježi pobjede nad igračicama iz samog vrha, Angelique Kerber i Venus Williams.

U borbi za trofej igraće protiv sunarodnice Svetlane Kuznetsove.

Zanimljivo je da je Vesnina prošle godine ispala u prvom kolu kvalifikacija u Indian Wellsu.

"Nadam se da je ovo dobar primjer ostalim teniserkama, da je sve moguće ako vjerujete u sebe, ako vjerujete u svoju igru. Ne klonite duhom, već gradite svoje pobjede. Prošle godine, na mnogim turnirima sam igrala kvalifikacije i to mi je pomoglo", rekla je Vesnina.

"Opet sam krenula ispočetka, igrala protiv teniserki, koje nisu među najboljih 50. I pobjeđivala sam. Bilo je teško, ali pobjeda je pobjeda", dodala je 15. igračica svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi