Nedodirljiva Serena stigla do 22. Grand slam titule

Slavila šesti put u Londonu

Nedodirljiva Serena stigla do 22. Grand slam titule

E. Škorić

Serena Williams nastavila je dominaciju u ženskom tenisu. Osvojila je novi Grand Slam!

Serena je u finalu Wimbledona u dva seta za sat i 24 minuta igre pobijedila Španjolku Gabrine Muguruzu, sa 6:4, 6:4.

Muguruza (20. na ATP listi) nije mogla ništa protiv najbolje igračice svijeta. Istina, Španjolka je ostavila dobar dojam u današnjem meču, posebno u prvom setu, kojeg je možda mogla i osvojiti, ali to je bilo sve. 

Počelo je fantastično po Muguruzu. Napravila je brejk na startu meča, povela sa 2:0, održavala prednost do osmog gema, a onda je Serena lako došla do brejka i poravnala na 4:4, pa prvi put i povela (5:4) nakon što je mirno odradila svoj servis-gem.

U 10. gemu koristi prvu set-loptu na servis Muguruze, a u drugom setu je također imala dosta problema sa današnjom rivalkom.

Serena je napravila dva brejka, stigla do 5:1, ali se Muguruza uspijeva vratiti, doći do 4:5, no nije uspjela izjednačiti, pa Serena novim brejkom dolazi do pobjede i slavi novu Grand slam titulu. Tridesettrogodišnjoj američkoj teniserki ovo je bio šesti naslov u Wimbledonu, ukupno 22. Grand slam u karijeri. Nedodirljiva je, pitanje je može li joj iko parirati. Čini se, ipak, uz dužno poštovanje ostalim teniserkama, da ne može.

Redom je na ovogodišnjem nastupu u Londonu Serena pobjeđivala Gasparyan, Babos, Watson, sestru Williams, Azarenku, Šarapovu i danas Muguruzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.