Nervozni Džumhur uz dosta muke do četvrtfinala u Moskvi
Foto: EPA

Savladao nakon preokreta Bhambrija

Nervozni Džumhur uz dosta muke do četvrtfinala u Moskvi

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumuhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi.

Džumhur je danas bio apsolutni favorit protiv indijskog tenisera Bhambrija koji je 146. igrač svijeta, no na kraju je uz dosta muke stigao do pobjede. Bhambri je uspio u dva navrata u prvom setu da napravi break Džumhuru koji je dosta nervozno ušao u današnji okršaj.

Bhambri je to iskoristio pa je nakon 44 minute igre sa 6:4 dobio prvi set i poveo sa 1:0. Nervoza bh. tenisera nastavila se i u drugom setu, ali Džumhur je igrao nešto bolje i želio je što prije da riješi drugi set kako bi izjednačio na 1:1.

Veliku dramu vidjeli smo kod rezultata 4:4 kada je servirao Bhambri. Džumhur je imao čak tri break loptice, ali ih nije iskoristio. Indijac je poveo sa 5:4 i tako došao na korak do pobjede. Ali, vidjelo se da je Džumhur konačno ušao u pravi ritam, te je ekspresno izjednačio na 5:5.

Ubrzo nakon toga sjajnom igrom došao je do breaka, a nakon toga i završio posao u drugom setu (7:5), te je izjednačio na 1:1. Ipak, Džumhurova nervoza vratila se u odlučujućem setu, a to je protivnik iskoristi. Bhambri je došao rano do breaka, a Džumhur je počeo bacati reket po terenu i činilo se da je sve izgubljeno.

Međutim, kod 3:0 na indijskog tenisera Džumhur je ponovo počeo bolje igrati, te vratiti break i izjednačiti na 3:3. Nakon toga oba tenisera su bila sigurna na svoje servise (4:4) i onda je Džumi napravio odlučujući break i poveo sa 5:4 za erupciju oduševljenja našeg tenisera. Džumhur je ekspresno riješio svoj gem i na kraju slavio sa 2:1 u ovom meču.

ATP turnir Moskva, 2. kolo:

Džumhur - Bhambri 2:1 (4:6, 7:5, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi