Nestor i Zimonjić se oprostili pobjedom

Iskusni par neće u polufinale

Nestor i Zimonjić se oprostili pobjedom

Kanađanin Daniel Nestor i Srbin Nenad Zimonjić svladali su Špance Marcela Granollersa i Marca Lopeza u susretu su 3. kola grupe B u Lonodnu sa 6-7 (5), 6-3, 11-9, ali usprkos toj pobjedi neće u polufinale.

Nestor i Zimonjić su na kraju ostali na jednoj pobjedi i dva poraza, kao i Granollers i Lopez, ali Španci bi se još uvijek ipak mogli plasirati u polufinale jer imaju bolji omjer osvojenih i izgubljenih setova. Da bi Granollers i Lopez ušli u polufinale, u posljednjem susretu koji se igra od 19 sati Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo moraju svladati Francuze Juliena Benneteaua i Edouarda Roger-Vasselina.

Dodigu i Melu je, pak, potrebna pobjeda protiv Benneteaua i Roger-Vasselina kako bi osigurali prvo mjesto u grupi. U slučaju pobjede Francuza, oni će u polufinale kao prvi u grupi, a Dodig i Melo kao drugi.

Pobjednik ove grupe u polufinalu će igrati protiv drugog para iz grupe  A, a to će biti bolji iz međusobnog ogleda braće Boba i Mikea Bryana protiv Austrijanca Alexandera Peye i Brazilca Brune Soaresa, dok će drugi iz ove  grupe igrati protiv Poljaka Lukasza Kubota i Šveđanina Roberta Lindstedta koji su osigurali prvo mjesto već nakon dva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.