Neuništivi Federer u 11. finalu Wimbledona!

Pobijedio Berdycha sa 3:0 u polufinalu

Neuništivi Federer u 11. finalu Wimbledona!

Neuništivi Švicarac Roger Federer plasirao se u 11. finale Wimbledona.

Federer je danas u polufinalu pobijedio Čeha Thomasa Berdycha sa 3:0 u setovima te je opravdao ulogu favorita u ovom meču.

Federer je bolje otvorio meč pa je odmah napravio brejk u petom gejmu i poveo sa 3:2. Ipak, samo tri gejma kasnije Berdych je vratio brejk i Roger je izgubio svoj servis tek četvrti put od početka turnira. Kasnije se otišlo u taj brejk gdje se ipak bolje snašao Federer koji je slavio sa 7:4 i poveo 1:0 u setovima. U drugom dijelu meča nije viđen nijedan brejk, pa se opet otišlo u taj brejk gdje je opet viđen isti scenario, pa je Roger slavio sa 7:4 i poveo 2:0 u setovima.

U trećem setu švicarski teniser je imao nešto lakši posao jer je napravio brejk u sedmom gejmu i do kraja je bio siguran na svoj servis te je slavio sa 6:4 u trećem setu.

Ovo će biti 11. finale za Rogera na Wimbledonu, a za sada ima sedam titula te će osmu juriti protiv Čilića u finalu za dva dana. Podsjetimo, posljednju titulu na Wimbledonu Roger je osvojio 2012. godine, a od tada je izgubio dva finla i to oba od Novaka Đokovića.

Wimbledon, polufinale:

Federer-Berdych 3:0 (7:6, 7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi