Neviđen slučaj: Obje teniserke predale meč nakon prvog gema

Sudija na kraju odredio pobjednicu

Neviđen slučaj: Obje teniserke predale meč nakon prvog gema

M. Šljivak

Jučerašnji meč Sachije Vickery i Elise Mertens na WTA turniru u Hobartu donio je nešto što se do sada nije vidjelo na teniskim terenima.

Već nakon prvog gema ovog meča duel ovih teniserki je završen. Vickery i Mertens su u istom trenutku zatražile ljekarsku pomoć i tada je tek počela ludnica.

Obje su potom željele predati meč. Sudija je odredio da je Vickery to ranije učinila i na kraju je Mertens prošla dalje.

Interesantno, Mertens se veoma brzo oporavila. Jutros je imala meč četvrtfinala protiv prve nositeljice Kiki Bertens, gdje je slavila s uvjerljivih 2:0 i plasirala se u polufinale.

Ovakav potez je izazvao mnoge sumnje oko regularnosti turnira u Hobartu i niko ne vjeruje da je zapravo Vickery povrijeđena.

Mertens će za finale igrati protiv hrvatske senzacije Jane Fett.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi