Nevjerovatan preokret Džumhura za osvajanje turnira u Aradu
Foto: EPA

Bh. teniser osvojio Arad

Nevjerovatan preokret Džumhura za osvajanje turnira u Aradu

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur osvojio je ATP Challenger u rumunskom Aradu. Džumhur je u finalu savladao španskog tenisera Perea Ribu-Madrida sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6.

Veoma loše je Damir ušao u prvi set. Riba-Madrid je poveo s 4:1, te se činilo kako će Španac lagano osvojiti prvi set. 

Međutim, Damir se nije predavao. Sjajnom igrom je naš teniser osvojio narednih pet gemova, te je usprkos velikom zaostatku osvojio prvi set sa 6:4. 

Oba tenisera su do sedmog gema u drugom setu držali svoj servis, no onda je Džumhur napravio veliki korak ka pobjedi. Oduzeo je servis protivniku, te je imao servis za pobjedu.

Ipak, ni Španac se nije predavao. Uspio je vratiti break u 10. gemu, te je sigurnim servisom potvrdio break za vodstvo od 6:5. Sigurnim servisom Damir je uveo drugi set u tie-break, gdje je naš teniser uspio da dođe do konačne pobjede i osvajanja turnira.

ATP Challenger, Arad, finale:

Džumhur - Riba-Madrid 2:0 (6:4, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.