Nevjerovatan preokret Simone Halep za polufinale

Svitolina se oprostila od Roland Garrosa

Nevjerovatan preokret Simone Halep za polufinale

E. Čaušević

Rumunska teniserka Simona Halep uspjela se plasirati u polufinale Roland Garrosa nakon velikog preokreta protiv Eline Svitoline.

Svitolina je igrala sjajan meč do samog finiša drugog seta. Ukrajinska teniserka je prvi set dominantno dobila sa 6:3, te je odmah na startu drugog seta napravila break i činilo se da će lagano završiti današnji meč i plasirati se u polufinale.

Ukrajinka je u drugom setu vodila sa 5:3 i imala je sve u svojim rukama. Međutim, tada se desilo nešto čudno u igri Simone Halep koja je kao preporođena počela da osvaja poene, te je ubrzo nakon tie-breaka poravnala na 1:1 u setovima.

Ovo je dosta potreslo Svitolinu koja jednostavno nije mogla ništa da uradi u trećem setu. Halep je dominirala, te je sa svega 23 minute slavila sa 6:0, odnosno 2:1 u setovima i nakon velikog preokreta zasluženo stigla do polufinala gdje će igrati protiv Pliskove.

Roland Garros, četvrtfinale:

Halep - Svitolina 2:1 (3:6, 7:6, 6:0)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi