Nevjerovatan skok Mirze Bašića na ATP listi

Zahvaljujući sjajnim rezultatima u Moskvi

Nevjerovatan skok Mirze Bašića na ATP listi

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić igra sjajno ovih dana na ATP turniru u Moskvi.

Bašić se u glavni žrijeb ovog turnira plasirao kroz kvalifikacije, a u prvom kolu je porazio Slovenca Blaža Kavčića sa 2:1 u setovima. 

U osmini finala Mirza je igrao protiv srbijanskog tenisera Lasla Đerea te ga je pobijedio sa 2:0 u setovima za samo 47 minuta igre. Ovom pobjedom Bašić se domogao četvrtfinala u Moskvi, a uspio je da napravi veliki skok na ATP listi. 

Prije početka ovog turnira Bašić je bio 209. teniser svijeta, ali zahvaljujući plasmanu u glavni žrijeb i dvije pobjede Mirza se probio do 172. pozicije, odnosno ostvario je napredak od 37 mjesta. 

U narednom kolu za protivnika će vjerovatno imati vjerovatno prvog nosioca turnira Španca Pabla Carreno-Bustu, a ukoliko ga pobijedi mogao bi doći do 157. mjesta na ATP listi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi