Nevjerovatne brojke Novaka Đokovića

Nole ruši rekorde

Nevjerovatne brojke Novaka Đokovića

Novak Đoković nastavio je sa sjajnim partijama u 2016. godini. Nakon što je osvojio titule u Melbourneu, Dohi, Indian Wellsu i Miamiju, najbolji svjetski teniser juče je pokorio i Madrid.

Novak je tako upisao petu titulu ove sezone, odnosno 64. u karijeri, čime se izjednačio na vječnoj listi sa Bjornom Borgom i Peteom Samprasom.

Nole je trijumfom u glavnom gradu Španije došao do 29. Masters titule, što nikom do sad nije pošlo za rukom u Open eri.

Koliko je dominantat pokazuje i podatak da je osvojio 33 od posljednjih 35 setova u duelima sa TOP 10 igračima, ali i 10 titula na posljednjih 14 Mastersa. 

Mnogobrojni uspjesi ove godine Đokoviću su donijeli i veliku zaradu, pa je tako prvi reket svijeta već do sada uknjižio 5.722.290 dolara.

Priliku da upiše još jedan trofej Đoković će imati već ove sedmice, kada je na rasporedu turnir u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi