Nieminen ipak sve vratio na početak

Odluka pada u petom meču

Nieminen ipak sve vratio na početak

Nakon četiri odigrana meča u dvoboju Finska - BiH rezultat je 2:2. Drugi bod trećeg dana za Finsku je osvojio Jarkko Nieminen koji je pobjedio našeg najbolje rangirano tenisera, Damira Džumhura u tri seta 7-5, 7-6 (1), 6-1.

Imamo za čime žaliti jer Damir je imao veliku priliku u prvom setu, break i vodstvo. Imao je 5-3 i 30:15 na svoj servis, a onda su došle dvije dvostruke, pa je spasio jednu break loptu, ali nije mogao zaustaviti Nieminena. Servis je u toj završnici potpuno zakazao, iskusni Nieminen je nanizao četiri gema za prvi set. U sedmom gemu drugog, Damir je imao na servis Nieminena  15:30, nakon toga i 30:40, ali se Finac izvukao.

Damir se našao u problemima u 12-tom gemu, ali spasio set loptu, pa se igrao tie break. U tie breaku se raspala Damirova igra, Nieminen je dobio šet poena zaredom za 2-0 u setovima. U trećemgemu trećeg, Damir gubi svoj servis i više nema povratka.

Finska - BiH 2:2
Jarkko Nieminen (Fin) - Damir Džumhur 7-5, 7-6(1) 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.