Nieminen provozao Tomica za 28 minuta

Najkraći meč u istoriji

Nieminen provozao Tomica za 28 minuta

Bernard Tomic je u svojoj karijeri do sada u nekoliko navrata skrenuo pažnju na sebe prijhe svega svojim ponašanjem, iako se o njega očekivalo da to bude više rezultatski. Sada je uspio u tome, ali u negativnom smislu.

U prvom kolu Miamia, Finac Jarkko Nieminen je savladao Tomica u dva seta 6-0, 6-1 za nevjerovatnih 28 minuta. To je bio najkraći meč ikad odigran. Do sada su na prvom mjestu bili Greg Rusedski i Carsten Arriens koji je stradao 6-0, 6-0 na turniru u Sydneyu 1996. godine. Tomicu je ovo bio prvi meč nakon nastupa na Australian Openu i operacije. 

" Povratak je bio planiran u Monte Carlu, ali pojavio sam se u Miamiu. Ovo je bio moj prvi meč nakon operacije, sve je ovo dio procesa oporavka. Nisam razočaran. Samo moram nastaviti raditi na poboljšanju svoje igre" rekao je nakon meča Tomic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.