Nije ličilo na polufinale: Đoković ponizio Čilića
FOTO: EPA

Najbolji svjetski teniser stigao do ubjedljive pobjede

Nije ličilo na polufinale: Đoković ponizio Čilića

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković u polufinalu US Opena ponizio je prošlogodišnjeg osvajača posljednjeg Grand Slama sezone, hrvatskog tenisera Marina Čilića.

Srbijanski teniser je slavio u tri seta (6:0, 6:1, 6:2), a iako se ovaj meč očekivao s mnogo nestrpljenja, ljubitelji tenisa su ostali razočarani.

Čilić nije imao svoj dan i već na samom otvaranju meča bilo je jasno da će najbolji svjetski teniser do pobjede doći mnogo lakše od očekivanog. Tokom cijelog meča Đoković je Čilića držao par koraka izvan terena, nije mu dozvoljavao da preduzme inicijativu i to je uz slab servis hrvatskog tenisera bio i ključ lagane pobjede. 

U prvom setu Čilić nije uspio osvojiti niti jedan gem, da bi u drugom bio nešto uspješniji, odnosno uspio je osvojiti jedan. 

Na početku trećeg seta najbolji svjetski teniser je napravio break, ali prošlogodišnji osvajač US Opena uspio se vratiti, odnosno uzeo je servis Đokoviću za 2:2. I kada se očekivao barem malo zanimljiviji meč, Đoković ponovo oduzima servis hrvatskom teniseru i bez većih problema privodi meč kraju.

Bila je ovo četrnaesta pobjeda Đokovića nad Čilićem iz isto toliko mečeva, a Đoković će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Federer - Wawrinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.